Opleidingen

U17 Chauffeur autolaadkraan laden en lossen

U17 Chauffeur autolaadkraan laden en lossen

De Cursus bieden wij u aan in samenwerking met Bax verkeersopleidingen:
De autolaadkraan, ook wel laad- en loskraan genoemd, is één van de belangrijkste hulpmiddelen voor een chauffeur autolaadkraan om het laden en lossen efficiënter te laten verlopen. Daarnaast worden autolaadkranen regelmatig gebruikt voor hijswerkzaamheden, bijvoorbeeld in de bouwnijverheid en dient de chauffeur in het bezit te zijn van een deskundigheidsbewijs. 
 
Doel:
In deze cursus staat veiligheid centraal. Er wordt dan ook niet alleen aandacht besteed aan het opstellen en bedienen van de autolaadkraan, maar ook de stabiliteit, belastbaarheid en het hydraulisch systeem zijn belangrijke aandachtspunten. De opleiding heeft een opfriskarakter om eerder opgedane kennis en vaardigheden te actualiseren.

Voor wie:
De cursus autolaadkraan is bestemd voor een ieder die gaat werken met de autolaadkraan. Een specifieke vooropleiding is niet vereist. Enige ervaring in het werken met interne transportmiddelen is een pré. De eisen die gesteld worden aan de kennis, vaardigheden en inzicht van de medewerker die de autolaadkraan bedient, worden steeds strenger. De overheid stelt hiervoor regels op in de Arbowet. Werkgevers moeten er bijvoorbeeld voor zorgen dat medewerkers die de autolaadkraan bedienen, over voldoende deskundigheid beschikken om veilig met het apparaat te kunnen werken.

Inhoud:

  • Risico's bij het gebruik van een autolaadkraan
  • Wet- en regelgeving, Arbo-voorschriften
  • Opstelling & Stabiliteit
  • Lasten aanslaan, hijsen en plaatsen
  • Hijsgereedschappen
  • In- en uitvouwen, rijklaar maken


Examen:
Na afloop wordt geen examen afgenomen.

Waarde nascholing:
Effectief 7 uur voor de nascholing code 95.

Locatie:
De opleiding vindt plaats bij Bax Verkeersopleidingen. Bij voldoende aanmeldingen of specifieke wensen van opdrachtgever kan de gehele cursus in-company verzorgd worden. 

INSCHRIJVEN